dalmås

Oslo var kempe kul och kempe härligt! Nu är jag hemma och har spenderat dagarna på jobbet och det har varit ett sant nöje! (fa-an vad positiv jag är här på bloggen nu då, börjar nog bli sjuk...) men men, åter till bitterheten... gjorde ett kalasstort misstag och kollade upp vad som händer i kärleksspirade Paris i slutet på feburari, samt ända fram till april och gissa vad jag grinar surt åt? ALLA mina favoritartister spelar. Varför är paris så långt bort men ändå så nära? orkar inte. Ångest.se. Måste jobba och jag funderar på att sälja allt jag äger (samt min kropp) för att uppleva de här fantastiska som komma skall.
 
Håll i käppen för nu traskar vi vidare till något helt annat. Visst kan vi kvinnor komma i en valfri sort av orgasm om vi har vanligt vaginalt sex, med andra ord, in och ut gånger X?! Icke sa nicke! det är ett påhitt från patriarkatet, för att män ska nå toppen av deras sexuella njutning har de lagt en hjärntvättning och inbillning att kvinnor kan få orgasm genom vanligt vaniljvisp. Så om eran brud kommer under de förutsättningarna är det alltså FAKE med stora  bokstäver. Nu är det oralt för hela slanten, tjejer. herregud
 
 
 

Hat

Fy fan vad förbannad jag blir! På riktigt, jag kokar som en snorig kastrull! vad är mäns problem? Inte själva könet, utan genuset. Jag blir så sur och vresig att allt torkar igen och jag känner att det brinner mot min hud. Eldfacklor i blickfånget! Jag vill lämna landet, men det finns inte en enda meter på jorden där jag som kvinna skulle bli behandlad som den människa jag faktiskt är. Jag är paralyserad av genus och makt. Vad är det som gör att män reagerar som de gör när deras maskulinitet ifrågesätts? (fel av mig, den ifrågesätts aldrig riktigt konkret som vita kränkta män vill framstå, det är bara det andra könet som uppmärksammas en aning, alltså KVINNOR) De får darrig hand och en så vilsen själ att de går och våldtar kvinnor, döttrar och barn, de spottar på människor med en annan läggning än den supertrista normen, heterosexualitet, de gör allt för sitt ego och de är slem. 
 
Jag hatar genus, jag älskar kön. För det mina vänner, är en jävla skillnad. 

pyttsan

Eftersom att jag är så jävla lik en arbetsmyra man bara kan vara så har jag unnat mig ett par skor. Så fort de kommer ska jag hoppa i ett hav av fotoblixtrar! de är nämligen ursnygga. Om de inte vore grädden på moset så kan jag tala om att jag har lagat mina glasögon, nu är det mindre skeva och hela igen. BANG, så känner jag. Apropå arbetsmyra, imorgon ska jag jobba 07-15, hem och sova, för att sedan jobba 20.45-07.15. yes, jag kliver in i en tjock dimma och om jag inte tappar glasögonen under färdens gång så får vi se om jag hittar ut igen. Men spill inga tårar för mig, under helgens slammrande trummor kommer jag förvandlas till den räv jag en gång var när jag slank ut genom min mammas vagina 1992- Jazzräven!   jäklar vad dansskorna ska snurra och ölflaskorna ska klirra! 
 
Plus att jag kommer snurra vidare till Oslo och sätta norska soppskålen i gungning! 
 
Nu ska jag stänga in mina tankar i boken som vilar i min hand. hejhejhej

men hallå vad bra

Joanna Rytel, var har den kvinnan hållit hus under hela mitt liv?! fantastisk! hon har bla.  varit med och myntat begreppet gubbslem och mer info får ni fan ta och googla. 

Ett vitt gubbslem:

1 har brist på empati.

2 tror sig ha förtur på alla plan.

3 tar för sig på andras bekostnad.

4 vill att andra ska behaga hans förväntningar.

5 tål inte kritik.

6 har en fejkad mjukisfasad.

7 brer ut sin kropp utan att märka det.

8 tycker att män säger viktiga saker, fastän det var en upprepning av vad en kvinna precis sagt.

9 kräver uppmärksamhet dygnet runt.

0 tål inte att snubbla inför alla.

q förstår bara ibland det viktigaste ordet NEJ i en kvinnas vokabulär.

w roffar, roff, roff.

 


zombie

Navid modiri? varför känner alla henom, varför vill alla känna henom? eller det tycks så i alla fall.. 

kärlek på arbetstid

har börjat inta all min dryck med sugrör, blir på någotvist betydligt godare. (har nog jobbat för mycket på äldreboende... hehe) 
 
är helt kär i en tant på jobbet. hon är 102 år och är kry som en mogen avocado. käkar inga tabletter och är så himla härlig. Hon skrockade så gott åt mig imorse när jag frågade henne om jag skulle hjälpa henne, på ett charmigt och välmenande sätt, såklart. gissa om jag tappade hakan rätt ner i golvet? kommer springa tillbaka till jobbet sen. bakade en kladdkaka till henne innan jag gick, så att den är perfekt när jag är tillbaka. saknar inte alls min gamla avdelning. Inte ett jävla dugg ska ni veta! man kan säga att jag får betalt för att kramas (hehe) plus att hon jag jobbade med kallade mig älskling hela tiden. så drogad av kärlek just nu va. 
 
 
 
 

text

det är inte enbart SJ som förtränger att det blir vinter varje år, även kvinnan och mannen på stan tycks ha dränkt sig själv i sommarvin och forsat bort varje tanke på vilka nordbor vi faktiskt är. trattar! jag gillar vintern. Speciellt nu när jag har köpt mig en riktigt fin jacka. Den får varje gamla motor att rassla igång igen och mina kinder blir alldeles osiga av värmen den utsöndrar. Jag är helt upp i öronen av den här läckra trasan! 
 
Okej, jag har en ny plan. Jag ska jobba så mycket jag kan innan den 25 januari, sen möter jag upp tove i Oslo, rajtantajtan och söka jobb hela helgen, sen vips hem och jobba, sen upp till värmland och till toves skidpalats, vänder skutan hem igen den 15 och tar med mig tove för bröllop och jäkelskap, sen får vi se vad oslo gav mig. har ett boende där i alla fall om jag vill såatte... håll i årorna! 
 
saknar therese! hör du det kvinna?

nattknegarn

Eftersom inga av mina vänner finns inom min radie signade jag upp mig för två nattpass på raken nu i helgen. Det intressanta med att jobba natt är inte frågor som; hur ska jag hålla mig vaken? kommer jag klara av det? kommer mitt konto klara av det?(!)ETC! utan det är, hur kroppen reagerar på den snabba dygnsomställningen! För kroppen reagerar som en boll som roterar febrilt i luften när man tappar den nerför trappan i hallen. På en festival håller man kroppen igång med alkohol,prat, musik och hångel, på jobbet? socker, tv och ett ständigt öga på klockan (om man inte slummrar till, av ren vana, en sekund)  i kombination med det ska man fortfarande göra ett bra jobb och där med kunna stämpla ut med huvudet högt. Rent jävla komplicerat och intressant. För kroppen den bråkar, den frossar, den hungrar, den dåsar, den muttrar, den kånkar, den dampar, den får hjärnan att go koko och den önskar fröken Ur eld i röven. Men det är inte tiden som är russinet i kakan här inte, nej, det är hur organen synkar. Man riktigt känner hur kroppen hatar en för hur den behandlas, den sparkar på en, den undrar "VAD FAN HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DET HÄR?!"  man hör hur hjärtat gråter, hur lungorna mynnar ut i ett kollektivt suck och hur blodådrorna trummar under huden av sorg. Om ni tycker det låter sorgligt, skulle ni sett mina ögon. ojojoj. 
 
I natt sker det igen. Tur att det rasslar till rejält på kontot och att jag vet vart det godaste godiset finns på respektive avdelning. 

coco

En prima morgon!  de fallande snöflingorna fick mig att dra ner pälsmössan över öronen och dra ut hundarna på äventyr! det är en harmonisk start att gå ut och prata med sig själv. Efter meterlångt ältande och analyser känns mina bröst lite lättare att kånka runt på. Imorgon vill jag ut och slira bland stadens alla museér. kanske att man borde skaffa sig en musikspelare också. det där med musik är extremt viktigt för mitt psykiska välbefinnande. du anar inte.
 
 

hellre polio än polio

 
hej
 
 

hellre polio än polio

 
hej
 
 

dagens uppenbarelse

Ska aldrig mer sätta min fot på frölunda torgs nya konsumtionsimperium igen. nästa vinter är jag inte hemma. inte en gång till. Annars är jag glad. dricker kittlande gott kaffe och kurrar av ett allmänt välbehag. förutom att jag känner mig extremt död dessa tider. jaja, jag hade varit en katt om jag vore ett djur, alternativt en jaguar. jag ska jobba arslet av mig i 2 månader sen får vi se vart skutan tar mig. jag vill definitivt tjäna storkovan i alla fall. för hur mycket jag än vill ha sommar så kommer inte den än. 
 
 

en framtid

En egen second hand-butik. Med ett litet café där korsorden suger musten ur hjärnan och där lukten av rykande soppor och vintagekläder tar varandra i hand och fyller näsborrarna till en melodi av göttit på varenda sate. I en annan del av butiken ska svartklubben växa fram och att röka inne ska vara okej. ölen ska vara kall men billig och rödvinsfläckarna på mattan och fettfläckarna på symaskinerna ska symbolisera kreativitet. herregud vad pretto men va fan, låter inte det kalas så vet jag inte heller vad. 
 

hat

http://www.aftonbladet.se/wellness/article15813147.ab
 
varför är den här artikeln enbart riktad till kvinnor? Har inte män olika former, har inte män problem med vikt och har inte män komplex för sin kropp? seriöst. Behöver en respirator NU! jävla stereotypa heterosexuella könsroller som ständigt hetsas och hjärntvättar. H A T är ett milt ord i den här frågan. Grrr..
 
 
 
 

tjött

Ingen effektiv söndag alls. Började med ett lite för jobbigt och lite för långt träningspass. Körde musten ur mig och ligger mest i soffan och dregglar av ren utmattning. Det var för 6 h sedan jag sprang in genom dörren och la mig i fosterställning.. bättre att vara bakis på söndagarn, då jävlar är jag kreativ och produktiv! vill bara ha en ny vecka. Jobb ska göras och plikter ska betas av. Januari, varför finns du? 

HEHEHE

jag vill också göra en summering av fjolas! Knycker, helt enkelt och utan blyger, ett par frågor från therese. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
åh herre, ja, väldigt många saker, faktiskt. Till exempel reste jag till asien och sen så HAHAHAHAHAHA nä, det går inte det här. det kommer bli en novell, av något slag. vi tar det en annan gång. 
Blev någon av dina kompisar föräldrar i år?
no,thank god! 
Dog någon som stod dig nära?
Nej, ingen av dem var nära bekanta, men de var fantastiska människor som jag fick turen att vara med ett par stunder. 
Vilka länder besökte du?
Doha, Indien, Thailand, Island, Norge, Tyskland. 

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Fler konsertupplevelser och mindre korkade människor

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
9 augusti, då fick jag gå till systemet. skämt och sido, hmm... många datum förblev minnesvärda, alldeles för sant för att stämplas som fantasi.

Vad var din största framgång 2012?
ville jag ligga, fick jag det. (okej, jag får sluta skämta om, uppenbarligen, TRÅKIGA saker!) min största framgång var nog min spontanitet. mycket gott har kommit ur den där lilla spaken i min hjärna. 

Största misstaget?
glömde myggbegifta min kropp en trevlig och alkoholstinn kväll i indien. jesus, snacka om att smaka på sin egna äckliga kaka.. fast och andra sidan gjorde jag massa fler misstag, till exempel lyssnade jag alldeles för mycket på mitt hjärta och gav känslorna helt fria tyglar, som visade sig bli bajs, istället för succé. MEN MEN, så är livet. 

Bästa köpet?
mina glasögon, alternativt mina böcker

Gjorde någonting dig riktigt glad?
när jag överlevde varje antibiotika-kur i Asien.fy fan, säger jag bare! 

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Werewolf. dör lite varje gång jag lyssnar på den. positivt!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit ett fantastiskt år på många vis, men också ett bedrövligt år! men summan av kardemumman, så tror att jag faktiskt har varit mer ledsen tjeja än happy. men så är det. Måste säga att jag är en känslig själ och därför har det varit mycket skratt och mycket ledsamhet. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Lagt analys- och genusglasögonen i vilorummet en stund. Men bara en stund. Jag skulle vilja se hur väldigt många har det, nämligen.. och även örfilat mig själv. i många situationer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
fått ångest, lagt pengar på strunt och lyssnat på dumma idioter. 

Blev du kär i år?
nja, men hormornerna dalar och toppar i lille rebbe! som en sockerpundares blodsocker. kärleksdiabetiker, diagnos, någon? hallå? doktorn?!

Favoritprogram på TV?
asså, svt! typ historieätarna, Palme, This is england 86 & 88, så mycket bättre, solsidan massa jävla dokumentärer.helt enkelt mycket svt. 

Bästa boken du läste i år?
just kids och zelda

Största musikaliska upptäckten?

cocorosie. känns som att de komplotterar mitt liv. kryddan i mitt liv, what ever.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Vaknade upp bakis i ett soligt vasastan med sås över hela mig och med en Anna fredlund brevid i samma sits. Bakis hela dagen men snabbt hem, till liseberg med tove, klara, nicklas och sen ut till brännö. systemet också. den lilla detaljen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
stabilare ekonomi och stabilare liv. lite mer öl kanske hehe

Vad fick dig att må bra?
underbara människor, mina påhitt och musik. 
 

Vem saknade du?

oj...väldigt många. Många försvinner och kommer tillbaka som ett eko. tur det, era snaskpåsar!

De bästa nya människorna du träffade?
klara, typ. love att second sight. men det är också många! majoritet av dem kommer jag aldrig träffa igen och den mindre delen har på någotvis bara dammats av från dåtiden, går inte kalla dem som nya. 

Mest stolt över?
Att jag orkar så jävla mycket. helt otroligt. vad hände? 

Högsta önskan just nu?
Att alla myndiga inte ska få möjligheten rösta i nästa val, extremt mycket mindre mansdominans och väldigt mycket skratt. 

 

NU ORKAR JAG INTE MER!!!!!!!!!!!!!! 

 

RSS 2.0